SEO tips 2018 | Molders Media
arrow_drop_up arrow_drop_down

Door de jaren heen hebben we kunnen vaststellen dat het belang van een goede, uitgekiende SEO-strategie alleen maar is toegenomen. Wie het SEO-aspect van diens website of webshop jarenlang heeft verwaarloosd of bepaalde factoren over het hoofd heeft gezien likt nu ongetwijfeld zijn wonden. Wie het wel allemaal goed voor elkaar heeft op vlak van SEO mag zich echter niet onaantastbaar wanen. In principe stond SEO in de voorbije jaren nog maar in haar kinderschoenen en ook met het zicht op de toekomst zijn er alweer een reeks van belangrijke aandachtspunten waar je rekening mee zal moeten houden. Wij lopen alvast nog niet teveel op de zaken vooruit en beginnen met op deze pagina enkele cruciale SEO tips 2018 op een rijtje te zetten.

Nog meer inzetten op mobiele gebruikers

Sinds het jaar 2015 is het een aandachtspunt welke in elke lijst met SEO tips voor het komende jaar opduikt. Ook voor het jaar 2018 blijft één van de belangrijkste factoren het responsive maken van je website of webshop. Dit lijkt inmiddels wel voor de hand liggend, maar toch valt het op dat heel wat bedrijven op het internet de klik duidelijk nog niet hebben gemaakt. Bovendien gaat het vergroten van het mobiele gebruiksgemak van een website tegenwoordig al een stapje verder met de introductie van Google AMP.

Door gebruik te maken van de AMP techniek is het namelijk mogelijk om webpagina’s op mobiele toestellen tot wel 10 keer sneller dan normaal te laden. Hierdoor wordt het gebruiksgemak voor mobiele gebruikers naar een nog hoger niveau getild. Je verdiepen in deze techniek voor 2018 is dan ook absoluut een aanrader, niet in het minst wanneer je website regelmatig wordt voorzien van nieuwe content.

Het toepassen van ‘User Experience Optimization’

In lijn met bovenstaande ligt ‘User Experience Optimization’. Deze optimalisatie dient op verschillende vlakken te gebeuren. In eerste instantie is het tegenwoordig meer dan ooit van belang dat de weg van de vraag of het probleem naar de oplossing of het antwoord zoveel als mogelijk is wordt beperkt. Een optimale navigatie kan op dit vlak een meerwaarde betekenen, maar wat ook te denken van de integratie van bijvoorbeeld ‘Featured Snippets’? Daar waar dit vroeger werd aanzien als een optie is het tegenwoordig een cruciaal aspect om je belangrijkste concurrenten voor te blijven. In het bijzonder mensen die eigenaar zijn van een informatieve website kunnen hier een structureel voordeel mee behalen. In eerste instantie waren heel wat webmasters misschien een beetje bang van het rechtstreeks bieden van een antwoord op een vraag in Google, maar de zogenaamde ‘click-trough’ is bij featured snippets zo groot dat het gebruik er van uiteindelijk sterk in het voordeel van je website uit kan draaien.

Laat je website opduiken in de Google chatbot Allo!

Eveneens één van de belangrijkste SEO tips 2018 heeft betrekking tot het zien verschijnen van jouw website in de Google chatbot Allo. In de Verenigde Staten en tal van andere landen is deze chat reeds bijzonder geavanceerd waardoor ze als het ware kan communiceren met haar gebruikers. In Nederland is dat nog net wat minder het geval en worden de antwoorden gefilterd op basis van de resultaten die worden gehaald uit de positie ‘0’ van de zoekresultaten. Met andere woorden, door in te zetten op featured snippets zorg je er niet alleen voor dat jouw domein op een optimale positie wordt weergegeven in de zoekresultaten, daarnaast kan er ook via de chatbot Allo heel wat extra verkeer richting je website worden gestuurd.

Het verbreden van de reikwijdte van je content

Content is king. Dit is altijd zo geweest en zal ook altijd zo blijven. Dit neemt echter niet weg dat er door de jaren heen op dit vlak heel wat is veranderd. Vroeger volstond het bijvoorbeeld om gewoon je website vol te zetten met content die er eigenlijk helemaal niet toe deed. Zolang er maar veel tekst op je website was terug te vinden had je het prima voor elkaar. Door de jaren heen is de nadruk echter veel meer verlegd van kwantiteit naar kwaliteit. Eén van de belangrijkste SEO tips 2018 heeft dan ook betrekking tot het optimaliseren van je content. Dit doe je op verschillende manieren, namelijk:

  1. Loop alle content op je website na en controleer of deze nog altijd actueel is. Is dat niet het geval, dan is het nu de moment om deze te actualiseren.
  2. Teksten die niet zijn voorzien van grafische elementen zoals afbeeldingen en / of video’s of grafieken zijn niet aantrekkelijk. Probeer per artikel of tekst altijd een passende visualisatie toe te voegen.
  3. Controleer of de belangrijkste zoekwoorden en hun varianten in je content zijn opgenomen en haal stopwoorden of andere overbodige zinnen of woorden weg. Dit optimaliseert de leesbaarheid van je content en dat levert niet alleen op vlak van SEO, maar ook voor wat de gebruikerservaring betreft een belangrijk voordeel op.

Het verbreden van de reikwijdte van je content doe je niet alleen door de teksten in de basis te optimaliseren, daarnaast ga je ze ook via zoveel mogelijk kanalen verspreiden. Zorg niet alleen voor een goede indexatie in de organische zoekresultaten van de belangrijkste zoekmachines, maar deel je content ook via alle (!) belangrijke social media kanalen. Beperk je niet alleen tot vaste waarden zoals Facebook en Twitter, maar kijk ook naar opkomende platformen zoals bijvoorbeeld Snapchat. Ook Youtube biedt voor heel wat bedrijven interessante mogelijkheden, al moeten zij eerst hun drempelvrees overwinnen.

SEO tips 2018 toepassen op jouw website of webshop

Bovenstaande maakt het reeds duidelijk, er zijn weer heel wat SEO tips 2018 om rekening mee te houden. We begrijpen dat voor heel wat lezers van deze pagina enkele factoren die we hebben aangehaald niet zo eenvoudig toepasbaar zijn. Veel mensen missen hiervoor de nodige kennis of hebben helemaal geen tijd om zich hiermee bezig te houden. Om er voor te zorgen dat je de boot uiteindelijk niet mist kan het de moeite waard zijn om het integreren van deze cruciale SEO tips 2018 uit te besteden aan een betrouwbare partij met kennis van zaken. Op dit vlak kunnen wij jou perfect van dienst zijn. Onze experts zijn dan ook als geen ander uitstekend geplaatst om jouw website of webshop op vlak van SEO helemaal ‘2018 proof’ te maken. Lijkt dit jou ook wel een interessante oplossing? Aarzel dan in geen geval om contact met ons op te nemen voor meer informatie!

Over de schrijver
Voor een online marketeer met alle certificaten in de pocket moet je bij Stefan zijn. Hij is een expert als het aankomt op SEO en SEA en helpt jouw webshop naar een hoge positie binnen Google. Voor alles wat te maken heeft met zoekmachine optimalisatie en Google Adwords moet je dus bij Stefan zijn!

Door

Bram

op 21 December 2017

Goed artikel, kan ik wel wat mee! Dank!

Door

Stefan Molders

op 21 December 2017

Graag gedaan Bram! ;)

Reactie plaatsen