SEO migratie

Molders Media

SEO migratie biedt uitkomst wanneer jij jouw huidige website of webshop wilt overzetten naar een nieuwe CMS of wanneer je je huidige website structuur wilt vernieuwen. Zodra jij jouw website of webshop gaat migreren wil je natuurlijk het liefst dat de website haar SEO-waarde blijft behouden. Ander is al je harde werk voor het behalen van de topposities in Google voor niets geweest.

Om dit te voorkomen is het van groot belang dat de migratie van jouw website op de juiste manier verloopt. Denk bijvoorbeeld aan redirecten van je oude URL’s naar nieuwe URL’s, maar ook aan de overgang van een HTTP naar een HTTPS website.

Hoe je dit nu precies doet? Daar hoef jij je in ieder geval geen zorgen over te maken. Wij houden ons al jarenlang bezig met de SEO migratie van sites en weten precies wat we wel én wat we niet moeten doen.

De voordelen van een SEO migratie.

 • Verlies geen waardevolle posities in Google.
 • We hebben ervaring met de meest complexe SEO migraties.
 • Behoudt de SEO-waarde van je website.
Hi!
Ik ben Avtar.

Jouw aanspreekpunt voor alle SEO en website gerelateerde vragen of opmerkingen.

Avtar Singh
 

Wat heb jij aan ons als bureau voor SEO migratie?

Molders Media

Verhuizen naar een ander platform / CMS.

SEO migratie focust zich op het migreren van jouw website of webshop naar een ander platform of CMS zonder dat je je posities in de organische zoekresultaten van Google verliest. Jouw website blijft haar waarde dus behouden, indien de migratie op de juiste manier gebeurt. Gelukkig weten wij na talloze verschillende projecten precies hoe we dit moeten aanpakken.

Als eerste gaan we aan de slag met de inventarisatie van je website of webshop. Dit doen we zodat we precies weten welke onderdelen we moeten overzetten en dus niets vergeten. Wanneer jouw site onvolledig wordt overgezet kan dit een daling in de organische zoekresultaten tot gevolg hebben.

Wil jij voorkomen dat je 80% van je organische bezoekers verliest door een slechte SEO migratie van je website of webshop? Dan ben je bij Molders Media aan het juiste adres.

Ook een migratie als alleen jouw domeinnaam veranderd.

Website migraties zijn er in verschillende soorten en maten, maar over het belang van deze migraties valt niet te twisten. Ook wanneer je enkel en alleen je domeinnaam wilt veranderen is een goede SEO migratie van groot belang. Een belangrijk onderdeel van de SEO-waarde van jouw website is namelijk het aantal inkomende links van externe websites. Deze externe websites linken naar een specifieke pagina binnen jouw website en geven jouw website autoriteit. Op het moment dat jouw website dus een nieuwe domeinnaam krijgt verlies je dus de links van deze websites en dus ook je autoriteit. Het gevolg? De SEO-waarde van je website daalt met als gevolg dat je lager zal ranken in de organische zoekresultaten.

Om de SEO-waarde van je website te behouden is het dus van belang om ook bij een verandering van de domeinnaam de oude URL’s van je website over te zetten naar nieuwe URL’s. Hierdoor geef je namelijk de waarde van je oude URL’s door naar de nieuwe URL’s. Hoe je dit doet? Geen zorgen, daar heb je ons voor.

Molders Media
Molders Media

Verlies geen posities en omzet.

Stel: je hebt een website met 250 posities in Google. Deze posities zorgen in totaal voor 75.000 organische bezoekers op jaarbasis. Met een gemiddeld conversieratio van 4% komt dit neer 3.000 conversies per jaar. Bij een gemiddelde conversiewaarde van € 30,- heb je dus ruim € 90.000,- aan omzet die afkomstig is van organische bezoekers.

Op het moment dat je geen goede SEO migratie laat uitvoeren kan dit er al snel voor zorgen dat je 80% van je organische bezoekers verliest, oftewel je verliest 80% van je (organische) omzet. Uiteindelijk blijft er dus zo’n € 18.000 aan omzet over. Het gevolg van een slechte SEO-migratie kan je in dit geval dus € 72.000,- kosten.

Gelukkig komen de kosten van een professionele SEO migratie bij lange na niet in de buurt van deze € 72.000,-. Wil jij dus geld besparen en je website overzetten naar een nieuwe versie? Dan is SEO migratie uitbesteden aan Molders Media zowel op financieel als op het gebied van online marketing de juiste zet.

Wat is een SEO migratie.

Een SEO migratie is het overzetten van jouw huidige website of webshop naar een nieuwe versie. Het doel van deze migratie is om jouw site op een juiste manier over te zetten, zodat Google weet dat het nog steeds om dezelfde online business gaat, waardoor er geen waarde verloren zal gaan. Een SEO migratie kan bestaan uit:

 • Migratie naar een nieuw CMS.
 • Migratie naar nieuwe domeinnaam.
 • Migratie naar nieuwe URL-structuur.
 • Migratie van HTTP naar HTTPS.
 • Contentmigratie.

Wat voor migratie in jouw geval van toepassing is, het is belangrijk dat dit op juiste wijze gebeurd. Het uitgangspunt van een SEO migratie is dat de SEO-waarde van je website behouden blijft. Dit doen we door op voorhand een duidelijk plan van aanpak te maken, waarin we alle belangrijke onderdelen van je site meenemen. Waar gaan we dan precies mee aan de slag met een migratie van je website? Dit zijn onder andere de volgende onderdelen:

 • Het overzetten van je website naar een nieuw CMS.
 • Het in kaart brengen van de URL’s die overgezet moeten worden.
 • Het opnieuw instellen van de Robots.txt.
 • De interne en externe linkstructuur in orde maken.
 • Het instellen en indienen van een nieuwe sitemap.
 • Het opnieuw aanmaken en/of instellen van Google Analytics, Google Ads, Search Console en eventueel overige pixels waar je gebruik van maakt.
 • Contentmigratie.
 • Technische SEO van je nieuwe site.
 • Controle.

Zoals je hierboven kunt lezen is het uitvoeren van een volledige SEO migratie behoorlijk wat werk. Toch is dit een vereiste wanneer jouw website overgaat naar een nieuwe versie. Maar wat gebeurt er nu precies wanneer je jouw website op een onjuiste manier migreert?

Tijdens een migratie zullen alle links van je oude website vervallen. Dit is belangrijk om te weten, omdat links binnen je website in de loop van de tijd waarde opbouwen. Deze links zijn weer belangrijk voor de autoriteit van je website en laat het nu net zo zijn dat deze autoriteit één van de belangrijkste ranking factoren is binnen Google. Zodra jouw links vervallen en jij deze ook niet doorstuurt naar je nieuwe website zal de waarde van deze links en dus de waarde van je website vervallen, waardoor er direct een daling in de ranking van de organische zoekresultaten zal optreden.

Hierdoor zal je dus helemaal opnieuw moeten beginnen met de zoekmachine optimalisatie van je website of webshop. Al je harde werk is dus niet voor niets geweest en er gaan maanden of jaren overheen eer je weer diezelfde posities hebt behaald. Zoals je je wel kunt voorstellen kost dit je enorm veel bezoekers, conversies en dus omzet. Je zal dan ook niet de eerste webshop zijn die door een foutieve SEO migratie failliet is verklaard.

Wil jij voorkomen dat al je harde werk voor niets is geweest en je opnieuw moet beginnen met de zoekmachine optimalisatie van jouw website of webshop? Besteedt jouw SEO migratie dan uit aan Molders Media.

SEO migratie uitbesteden aan Molders Media.

Om een goede migratie van jouw website uit te voeren is het belangrijk dat je weet wat je doet. Helaas wordt de migratie van een website vaak onderschat met alle (bovenstaande) gevolgen van dien. Is je website eenmaal gedaald in de organische zoekresultaten van Google? Dan kost het je behoorlijk wat tijd, en dus geld, eer je weer dezelfde posities hebt behaald.

Laat de migratie van jouw website dan ook uitvoeren door onze specialisten. Al talloze kleine en grote website en webshops gingen je voor. Het resultaat? Een nieuwe versie van je website met je oude SEO-waarde. Dat is een SEO migratie bij Molders Media.

Avtar Singh

Neem vrijblijvend contact op met Avtar.

Klaar om hoger in Google te komen?

Neem contact met ons op.