SEO Italiƫ

SEO Italiƫ is onvermijdelijk op het moment dat je je business uit wilt breiden naar Italiƫ. Ook in dit Europese land is SEO namelijk van groot belang indien je online resultaat wilt boeken. Door aandacht te besteden aan zoekmachine optimalisatie zorg je ervoor dat je online vindbaar bent op zoekwoorden die raakvlak hebben met jouw business.

Net als ieder land heeft Italiƫ een eigen cultuur waarmee je rekening moet houden indien je deze markt wilt betreden. Italianen geven bijvoorbeeld de voorkeur aan informeel taalgebruik, maar hechten daarnaast veel waarde aan grammatica. Ook zoeken ze vaak door middel van long tail zoekwoorden. Dit zijn echter maar enkele onderdelen waarmee je rekening moet houden, want in werkelijkheid zijn er tientallen verschillende factoren die invloed uitoefenen op je online marketing strategie.

Als specialist op het gebied van SEO Italiƫ weten wij natuurlijk precies welke factoren dit zijn en inmiddels hebben we jarenlang ervaring met de Italiaanse markt. We hebben dan ook vele verschillende ondernemingen geholpen aan een betere online vindbaarheid. Wil jij nu ook dat we voor jouw onderneming aan de slag gaan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Vraag nu een gratis SEO check aan.

Door een gratis SEO check te laten uitvoeren door Molders Media wordt het direct inzichtelijk hoe je jouw organische vindbaarheid kunt verbeteren. Wij analyseren je hele website op alle belangrijke onderdelen!

  • Gratis check ter waarde van ā‚¬ 360.
  • Volledige SEO check.
  • Ons voorstel is geheel vrijblijvend.
Gratis SEO check
De laatste SEO trends en weten waar er kansen liggen voor meer omzet!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Molders Media
"Binnen 2 dagen weet je al hoe jij meer omzet kan genereren met SEO."

Stefan Molders
Molders Media

Content marketing.

Een prachtige website zonder waardevolle content is hetzelfde als een Italiaanse Lamborghini zonder motor: het ziet er prachtig uit, maar je hebt in principe helemaal niets aan. Content is inmiddels namelijk ƩƩn van de belangrijkste factoren geworden van Google en zonder waardevolle (SEO-geoptimaliseerde) content zal het lastig worden om een goede positie binnen de organische zoekresultaten van Google te behalen. Content marketing is dus een onmisbaar onderdeel van SEO Italiƫ.

Goede content bestaat uit sterke teksten, afbeeldingen, infographics en videoā€™s. In deze content is het de bedoeling dat je probeert om de lezer te overtuigen van het nut van jouw product of dienst. Dit doe je door het verband tussen jouw product of dienst en het ā€˜probleemā€™ van de lezer aan te geven. Zodra de lezer inziet dat jouw product of dienst kan helpen om zijn probleem op te lossen zullen ze eerder geneigd zijn om over te gaan tot aankoop.

Om dit probleem te beantwoorden is het echter wel van belang dat je weet met welk probleem je doelgroep zit. Hier kan je achter komen door middel van een uitgebreid zoekwoorden onderzoek. Als specialist op het gebied van SEO Italiƫ weten wij natuurlijk hoe we dit moeten doen en hoe we jouw website op het gebied van content kunnen optimaliseren.

Linkbuilding.

Linkbuilding in ItaliĆ« werkt op een iets andere manier dan in Nederland. De werkwijze is in principe te vergelijken met die werkwijze van Frankrijk. Ook in ItaliĆ« kennen ze namelijk geen startpaginaā€™s en linkbuilding focust zich in dit land met name op kwaliteit. Indien je het backlinkprofiel van verschillende Italiaanse websites bekijkt zal je dan ook zien dat deze websites over het algemeen een stuk minder backlinks hebben dan Nederlandse websites.

Kwalitatieve backlinks zorgen ervoor dat jouw website in de ogen van Google wordt voorzien van autoriteit. Hoe hoger de autoriteit van je website, hoe makkelijker het zal worden om een goede positie te behalen binnen de organische zoekresultaten van Google.

Als specialist op het gebied van SEO Italiƫ hebben we inmiddels een uitgebreid netwerk opgebouwd aan websites, forums en platformen waarop wij de links naar jouw website kunnen plaatsen. Het resultaat? Een betere online vindbaarheid binnen Google.it.

Molders Media
Molders Media

Technische SEO.

Technische SEO draait om het verbeteren van de techniek achter je website of webshop om op deze manier een betere online vindbaarheid te realiseren binnen Google. Qua technische SEO Italiƫ zijn vrij weinig verschillen te herkennen tussen Nederland en Italiƫ. Ook in Italiƫ dien je er namelijk voor te zorgen dat je website naar behoren werkt, geen fouten bevat en gemakkelijk is te gebruiken. Wel is het van belang dat je aandacht besteedt aan de hosting. Ook in Italiƫ bestelt men namelijk het liefst op websites binnen hun eigen land. Daarnaast zorgt een Italiaanse hosting voor een betere laadsnelheid.

Verder is het gewoonweg van belang dat je ervoor zorgt dat het technische fundament van je website staat als een huis. Als specialist op het gebied van SEO Italiƫ weten wij hoe we dit voor elkaar krijgen, zodat jouw website beter vindbaar wordt binnen de meest gebruikte zoekmachine in Italiƫ.

Meer informatie.

Molders Media is het resultaatgerichte online marketing bureau van Nederland. Met onze (internationale) ervaring weten we hoe we ondernemers kunnen sturen naar meer resultaat. Effectieve online marketing is de kracht waarmee we jouw onderneming laten groeien. Neem contact met ons op zodat we je meer kunnen vertellen over onze passie en werkwijze.

In ItaliĆ« hebben zoā€™n 55 miljoen mensen direct toegang tot internet. Van deze 55 miljoen mensen bezoekt zoā€™n 75% regelmatig een webwinkel en 42% bestelt daadwerkelijk online. Dit betekent dat er ongeveer 23 miljoen mensen in het land behoren tot je potentiĆ«le doelgroep. Voor ondernemers die een nieuwe onderneming in dit land willen starten of ondernemers die hun huidige business naar dit land willen uitbreiden biedt de Italiaanse markt dus enorme kansen. Toch is de uitbreiding naar dit land niet zo makkelijk gezegd als gedaan. Je dient namelijk rekening te houden met SEO ItaliĆ«, maar daarnaast bestaan er ook online cultuurverschillen tussen de Nederlandse en de Italiaanse bevolking.

Het online zoekgedrag van de Italianen biedt echter enorme kansen op het gebied van SEO ItaliĆ«. Italianen gebruiken het internet namelijk vooral om informatie te vergaren, voordat ze besluiten om een product of dienst aan te schaffen. Hier komt content marketing dan ook gelijk om de hoek kijken. Indien jij de Italianen kunt overtuigen van jouw product of dienst vergroot je de kans aanzienlijk dat er een conversie plaatsvindt op je website. Of dit nu de aanschaf van een product is of een contactaanvraag, een conversie is een conversie. Tevens biedt het zoekgedrag van de Italianen nog meer kansen. In tegenstelling tot de Nederlandse bevolking maken ze in ItaliĆ« met name gebruik van ā€˜long tailā€™ zoekwoorden. Dit zijn zoekopdrachten die bestaan uit meerdere woorden, zoals bijvoorbeeld: ā€˜online marketing bureau ItaliĆ«ā€™. Het voordeel aan deze zoekwoorden is dat deze over het algemeen een stuk minder concurrerend zijn. Als specialist op het gebied van SEO ItaliĆ« weten wij precies hoe we relevante zoektermen voor jouw online business kunnen achterhalen. Vervolgens spelen we hierop in door gebruik te maken van onze content marketing strategie.

Hierna gaan we voor je aan de slag met onze linkbuilding strategie. Hierbij focussen we ons op het vergaren van links van hoge kwaliteit. Startpaginaā€™s en directories bestaan niet in ItaliĆ« en dus focussen wij ons op het verzamelen van links door middel van ons uitgebreide netwerk aan forums, websites, blogs en publishers.

Indien we gaan kijken naar het technische SEO gedeelte van je website of webshop is de werkwijze van SEO Italiƫ vergelijkbaar als die in Nederland. Echter raden wij al onze Italiaanse klanten aan om te kiezen voor een .it-domein en een Italiaanse hosting. Door een Italiaanse hosting ben je verzekerd van een snelle laadtijd en het .it-domein zorgt ervoor dat je bij de Italianen de indruk wekt dat jouw onderneming afkomstig is uit Italiƫ. Dit werkt conversie verhogend.

Wil jij ook profiteren van een betere online vindbaarheid in Italiƫ? Dan biedt jouw SEO Italiƫ uitbesteden aan Molders Media uitkomst. Door onze jarenlange ervaring en ons uitgebreide netwerk hebben we inmiddels al meermaals bewezen dat we ondernemers in de Italiaanse markt kunnen helpen aan een betere online vindbaarheid. Molders Media, jouw partner op het gebied van SEO Italiƫ.

Stefan Molders

Neem vrijblijvend contact op met Stefan.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

šŸ’» Wat doet een SEO specialist van Molders Media?

De SEO specialisten van Molders Media optimaliseren jouw website voor betere posities in het organische bereik van Google. Voor het echte werk begint doen wij altijd eerst een zoekwoorden onderzoek om te kijken welke zoekwoorden voor jou interessant zijn. Vervolgens zullen wij deze zoekwoorden gaan optimaliseren wat bestaat uit; het schrijven van SEO teksten, technische optimalisatie en de autoriteit verhogen door middel van linkbuilding.

šŸ“ˆ Hoe snel heb je resultaat met SEO?

Gemiddeld zal je met 3 tot 6 maanden de eerste resultaten zien in Google, dit is afhankelijk per branche en voor welke zoekwoorden je geoptimaliseerd wilt worden. SEO is een doorlopend proces aangezien Google en jouw concurrent ook niet stil zitten. Bij Molders Media volgen wij geen best practices maar vinden wij ze uit.

šŸ„‡ Wat levert SEO nou precies op?

Om een indicatie te geven wat SEO kan opleveren gebruiken wij de volgende formule: Zoekvolume X CTR X Conversieratio X gemiddelde prijs van jouw product of dienst.

De CTR voor de eerste positie ligt op ongeveer 30% de tweede positie op 17% en positie 3 op 11%. Dus we gebruiken als voorbeeld dit rekensommetje: het zoekvolume op een bepaald zoekwoord is 1000 dus wanneer je op de eerste positie staat kan je 300 (bij een CTR van 30%) meer bezoekers krijgen. Wanneer je conversieratio 3% is betekend dat 9 extra klanten.

Bovengenoemde cijfers zijn een indicatie. Dit kan natuurlijk verschillen per website of zoekwoord!

šŸ’° Tarieven

Wij spreken nooit over kosten maar over een investering. Kosten zijn namelijk alleen kosten wanneer het niks oplevert en SEO levert altijd wat op! Bij Molders Media werken wij niet met standaard pakketten maar leveren wij maatwerk. De (maandelijkse) investering is afhankelijk van de wensen die je hebt en in welke branche je zit. Wel goed om te weten is dat wij al aan de slag voor je kunnen gaan vanaf ā‚¬ 360,- excl. BTW. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

šŸ¤ Waarom SEO uitbesteden aan Molders Media?

1: Een online marketing bureau gespecialiseerd in webshops, met in elke branche winnende cases.
2: Een bureau met een bullshitradar die net zo scherp is afgesteld als de jouwe.
3: Een club die er altijd voor je is (yes, we hartje you!).
4: Een stel normale mensen. Die elke klant gelijk behandelen. We scoren dan ook niet voor niks een 9.8 op basis van 85 klantbeoordelingen.

Klaar om hoger in Google te komen?

Neem contact met ons op.

Ook wij gebruiken cookies!

Wij gebruiken cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren, het verkeer te analyseren en om persoonlijke advertenties te kunnen tonen via derde partijen. Klik op "OK" om verder te gaan.

Privacybeleid | Sluiten

Cookieverklaring

Bewerk jouw voorkeuren hieronder.

Bekijk omschrijving
Vergeet mijn instellingen Verwijderd!