SEO Duitsland

SEO Duitsland is om verschillende redenen erg interessant te noemen. Ten eerste is Duitsland de vierde economie ter wereld met een inwonersaantal van zo’n 80 miljoen mensen. Daarnaast is Duitsland ons buurland, waardoor er voor Nederlandse ondernemers bijzonder veel kansen liggen op deze markt. Het uitbreiden van je webwinkel naar Duitsland of een complete nieuwe bedrijfstak oprichten behoort zeker tot de mogelijkheden.

In dit geval is het belangrijk dat je weet hoe je deze markt moet betreden. Er zijn namelijk nogal wat verschillen met de Nederlandse markt. Op het gebied van online marketing gelden bijvoorbeeld verschillende wetten en regels die we in Nederland niet kennen. Op het moment dat je gaat uitbreiden naar Duitsland is het natuurlijk wel handig als je kennis hebt van deze zaken. Daarnaast hechten Duitsers ook meer waarde aan de betrouwbaarheid van een webwinkel.

Wil jij de Duitse (online) markt betreden, maar heb je geen idee hoe je dit voor elkaar gaat krijgen? Maak je geen zorgen. Bij SEO Duitsland bureau Molders Media hebben we al meerdere klanten effectief geholpen om de Duitse markt op de juiste manier te betreden. Wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat we voor jou hetzelfde kunnen doen.

Vraag nu een gratis SEO check aan.

Door een gratis SEO check te laten uitvoeren door Molders Media wordt het direct inzichtelijk hoe je jouw organische vindbaarheid kunt verbeteren. Wij analyseren je hele website op alle belangrijke onderdelen!

  • Gratis check ter waarde van € 360.
  • Volledige SEO check.
  • Ons voorstel is geheel vrijblijvend.
Gratis SEO check
De laatste SEO trends en weten waar er kansen liggen voor meer omzet!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Molders Media
"Binnen 2 dagen weet je al hoe jij meer omzet kan genereren met SEO."

Stefan Molders
Molders Media

Content marketing.

Content marketing is van groot belang SEO Duitsland. De laatste jaren is Google steeds meer waarde gaan hechten aan relevante content. Google is namelijk in staat geworden om content te begrijpen. Met ondoordachte en snel geschreven content kom je er gewoonweg niet meer. Je dient aandacht besteedt aan de informatiebehoefte van de lezer. Op deze informatiebehoefte speel je in door het maken van sterke SEO-teksten, afbeeldingen, infographics en video’s.

De essentie van content marketing is het aanbieden van waardevolle informatie, waarmee je probeert om het ‘probleem’ van de lezer op te lossen. Het is de bedoeling dat je in deze content het verband legt tussen het probleem én natuurlijk ook jouw eigen producten of diensten waarmee lezers hun probleem kunnen oplossen.

Hiervoor is het belangrijk dat je weet met welk probleem de lezer zit, oftewel je achterhaalt de informatiebehoefte van je doelgroep. Zodra je deze informatiebehoefte hebt achterhaalt speel je hier vervolgens op in door middel van content marketing. Als SEO Duitsland bureau hebben wij hier jarenlang ervaring mee en begrijpen wij dit proces als geen ander.

Linkbuilding.

De volgende stap naar een goede online vindbaarheid in Duitsland is linkbuilding. Linkbuilding is het actief verzamelen van externe links die leiden naar jouw website of webshop. Links van externe websites worden door Google gezien als een soort ‘stem’ op jouw website. Hoe meer stemmen je website heeft, hoe relevanter je door Google wordt beoordeeld. Dit zal je een hogere positie binnen de zoekmachine van Google opleveren. We noemen deze links ook wel ‘backlinks’ en ook voor SEO Duitsland zijn backlinks essentieel.

Linkbuilding in Duitsland is echter niet zo vanzelfsprekend als in andere Europese landen. Indien jij je business wilt uitbreiden naar Duitsland biedt dit dus enorme kansen. Door het toepassen van een goede linkbuilding strategie kan je voordeel behalen ten opzichte van je concurrenten die nog niet écht met linkbuilding aan de slag zijn gegaan.

Als SEO Duitsland bureau hebben wij de connecties en kunnen we backlinks realiseren door middel van ons uitgebreid netwerk. Onze relevante backlinks zorgen ervoor dat jouw website of webshop profiteert van een betere online vindbaarheid in Duitsland.

Molders Media
Molders Media

Technische SEO.

Technische SEO Duitsland draait om het optimaliseren van de technische kant van je website. De techniek achter je website of webshop is in de loop de jaren een steeds belangrijker onderdeel geworden binnen SEO. Tegenwoordig is het zelfs enorm lastig om een goede positie te behalen binnen Google op het moment dat de techniek van je website niet op orde is.

Ook zijn er belangrijke knopen die doorgehakt moeten worden. Kies je bijvoorbeeld voor een .de domein of blijf je vasthouden aan je Nederlandse domein? Daarnaast moet ook de hosting van je website goed gereld zijn om zo laadtijden te beperken. Dit zijn zaken waar je goed over na moet denken en die van invloed zijn op je online vindbaarheid.

Als SEO Duitsland bureau weten wij precies wat er nodig is qua techniek om jouw online business te helpen aan een betere vindbaarheid. We delen graag onze kennis en helpen je graag verder met meer online resultaat.

Meer informatie.

Molders Media is het resultaatgerichte online marketing bureau van Nederland. Met onze (internationale) ervaring weten we hoe we ondernemers kunnen sturen naar meer resultaat. Effectieve online marketing is de kracht waarmee we jouw onderneming laten groeien. Neem contact met ons op zodat we je meer kunnen vertellen over onze passie en werkwijze.

SEO Duitsland is niet hetzelfde als in Nederland. Hoewel er door Nederlandse ondernemers vaak gedacht wordt dat je met een simpele vertaling van een Nederlandse tekst een heel eind kan komen, moeten wij deze ondernemers helaas uit hun droom halen. De Duitse taal bevat namelijk erg veel woorden die wij in onze taal helemaal niet kennen. Duitsers zullen dan ook direct doorhebben wanneer een tekst niet geschreven is door een niet-Duitser.

Bij SEO Duitsland bureau Molders Media begrijpen we dit en dit is dan ook precies de reden dat wij tijdens SEO Duitsland enkel en alleen gebruik maken van ‘native speakers’, oftewel personen die de Duitse taal vloeiend spreken.

Vervolgens is het zaak om aan de slag te gaan met het schrijven van sterke SEO-teksten. Het uitgangspunt van deze teksten is het schrijven van content gebaseerd op relevante zoekwoorden die te maken hebben met jouw online business. Op het moment dat we de relevante zoekwoorden hebben bepaald gaan we daadwerkelijk aan de slag met het schrijven van deze teksten. Hierbij is het belangrijk om de cultuur van de Duitsers in het achterhoofd te houden. Duitsers staan er namelijk om bekend dat ze websites en webshops een stuk serieuzer benaderen. De je-vorm gebruiken is dan bijvoorbeeld ook ondenkbaar. Dit is echter maar één van de verschillen met de Nederlandse markt. Zoals je je wel kunt voorstellen is het dus van belang dat je je goed inleest in de Duitse cultuur. Als SEO Duitsland bureau weten wij precies hoe Duitsers naar webshops en websites kijken én hoe we de website van jouw business dus kunnen optimaliseren voor dit land.

Ook wanneer het op linkbuilding aankomt zijn er belangrijke verschillen te herkennen tussen Nederland en Duitsland. Duitse websites hebben over het algemeen een stuk minder backlinks dan in Nederland het geval is. Hierdoor is het mogelijk om relatief snel voordeel te behalen op het moment dat jouw website of webshop wel beschikt over de nodige backlinks. Wat echter enorm belangrijk is om te weten is dat je in Duitsland wettelijk aansprakelijk bent voor alle websites waar je naar toe linkt. Op het moment dat deze websites de wet overtreden ben jij dus ook hiervoor aansprakelijk. Jij verwijst bezoekers namelijk door vanaf jouw website naar een website die de wet overtreedt.

Qua technische SEO Duitsland bestaan er geen grote verschillen tussen de Nederlandse en de Duitse markt. Echter dien je wel goed na te denken over bepaalde onderdelen. Duitsers shoppen bijvoorbeeld een stuk minder over de grens en dus is het aan te raden om altijd gebruik te maken van een .de extensie. Ook raden wij het aan om gebruik te maken van een Duitse hostingpartij om op deze manier de laadtijden beperkt te houden. Indien je je website in Duitsland wilt hosten is het wel vereist dat je een Duits adres opgeeft.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is SEO Duitsland een stuk lastiger dan het op het eerste ogenblik lijkt. Je hebt te maken met een andere wet- en regelgeving en indien je je hier niet aan houdt kan dit behoorlijk wat problemen veroorzaken. Gelukkig weten wij als SEO Duitsland bureau precies hoe de wet- en regelgeving in Duitsland in elkaar steekt. Daarnaast hebben we ervaring met de Duitse cultuur. Dit in combinatie met ons uitgebreide Duitse netwerk zorgt ervoor dat wij een betere online vindbaarheid kunnen realiseren voor jouw onderneming in Duitsland.

Neem vandaag nog contact met ons op en samen bespreken we de mogelijkheden. Molders Media, jouw partner op het gebied van SEO Duitsland.

Stefan Molders

Neem vrijblijvend contact op met Stefan.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

💻 Wat doet een SEO specialist van Molders Media?

De SEO specialisten van Molders Media optimaliseren jouw website voor betere posities in het organische bereik van Google. Voor het echte werk begint doen wij altijd eerst een zoekwoorden onderzoek om te kijken welke zoekwoorden voor jou interessant zijn. Vervolgens zullen wij deze zoekwoorden gaan optimaliseren wat bestaat uit; het schrijven van SEO teksten, technische optimalisatie en de autoriteit verhogen door middel van linkbuilding.

📈 Hoe snel heb je resultaat met SEO?

Gemiddeld zal je met 3 tot 6 maanden de eerste resultaten zien in Google, dit is afhankelijk per branche en voor welke zoekwoorden je geoptimaliseerd wilt worden. SEO is een doorlopend proces aangezien Google en jouw concurrent ook niet stil zitten. Bij Molders Media volgen wij geen best practices maar vinden wij ze uit.

🥇 Wat levert SEO nou precies op?

Om een indicatie te geven wat SEO kan opleveren gebruiken wij de volgende formule: Zoekvolume X CTR X Conversieratio X gemiddelde prijs van jouw product of dienst.

De CTR voor de eerste positie ligt op ongeveer 30% de tweede positie op 17% en positie 3 op 11%. Dus we gebruiken als voorbeeld dit rekensommetje: het zoekvolume op een bepaald zoekwoord is 1000 dus wanneer je op de eerste positie staat kan je 300 (bij een CTR van 30%) meer bezoekers krijgen. Wanneer je conversieratio 3% is betekend dat 9 extra klanten.

Bovengenoemde cijfers zijn een indicatie. Dit kan natuurlijk verschillen per website of zoekwoord!

💰 Tarieven

Wij spreken nooit over kosten maar over een investering. Kosten zijn namelijk alleen kosten wanneer het niks oplevert en SEO levert altijd wat op! Bij Molders Media werken wij niet met standaard pakketten maar leveren wij maatwerk. De (maandelijkse) investering is afhankelijk van de wensen die je hebt en in welke branche je zit. Wel goed om te weten is dat wij al aan de slag voor je kunnen gaan vanaf € 360,- excl. BTW. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

🤝 Waarom SEO uitbesteden aan Molders Media?

1: Een online marketing bureau gespecialiseerd in webshops, met in elke branche winnende cases.
2: Een bureau met een bullshitradar die net zo scherp is afgesteld als de jouwe.
3: Een club die er altijd voor je is (yes, we hartje you!).
4: Een stel normale mensen. Die elke klant gelijk behandelen. We scoren dan ook niet voor niks een 9.8 op basis van 85 klantbeoordelingen.

Klaar om hoger in Google te komen?

Neem contact met ons op.

Ook wij gebruiken cookies!

Wij gebruiken cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren, het verkeer te analyseren en om persoonlijke advertenties te kunnen tonen via derde partijen. Klik op "OK" om verder te gaan.

Privacybeleid | Sluiten

Cookieverklaring

Bewerk jouw voorkeuren hieronder.

Bekijk omschrijving
Vergeet mijn instellingen Verwijderd!