PIM systeem | Molders Media

PIM systeem

Een PIM of 'Product Information Management' systeem is een absolute must voor een bedrijf welke via het internet veel producten verkoopt. Door de beschikking te hebben over een PIM is het voor niet alleen producenten, maar ook groothandelaren evenals retailers mogelijk om volledige en bovendien consistente productinformatie aan te bieden aan de klant. 

Score van een 9.7

Gebasseerd op echte klanten

200+

Tevreden klanten

Straight to the point

Rotterdamse mentaliteit

Donny is de aangewezen persoon!

Voor een developer die nooit nee verkoopt is Donny de aangewezen persoon waar je moet zijn! Hij is een expert op alle gebieden zoals maatwerk en koppelingen. Ook kent hij alle ins en outs van het Lightspeed platform en kan hier alle kanten mee op. Voor alles wat jouw webshop een echte voorloper maakt zit je bij Donny goed.

PIM systeem

Welke voordelen zijn er verbonden aan een PIM systeem?

Het komt zeer vaak voor dat productinformatie wordt opgeslagen verspreid over meerdere systemen. Bovendien wordt data niet alleen verspreid over diverse soorten bestanden, maar ook meerdere mappen. Dit zorgt er voor dat alle informatie sterk wordt versnipperd voor de organisatie. Dit heeft als resultaat dat het gebruik van de data niet alleen omslachtig wordt, maar bovendien ook erg veel werk vereist. Dit kan een heel stuk eenvoudiger. Door gebruik te maken van een PIM systeem kunnen verschillende pijnpunten alvast op een zeer efficiënte wijze worden verholpen. Gebruikmaken van een PIM systeem zorgt er voor dat je kan rekenen op de volgende, interessante voordelen:


  • Alle data wordt op een consistente wijze opgeslagen;
  • De data dient slechts één keer te worden ingevoerd;
  • Er wordt een overzichtelijke structuur gerealiseerd binnen je bedrijf;
  • Het is niet langer noodzakelijk om te zoeken naar data binnen verschillende systemen, alles staat op één platform; 

Toegepast op het Lightspeed platform

Molders Media heeft er reeds voor gekozen om een PIM systeem toe te passen op haar Lightspeed platform. Dit biedt bijzonder veel interessante mogelijkheden voor haar klanten, niet in het minst voor zij die over meerdere webshops beschikken. Door gebruik te maken van ons multishop systeem wordt het namelijk mogelijk om bepaalde overlappende producten bij diverse winkels gewoon in één keer in te voeren. Bovendien is het door gebruik te maken van ons multishop systeem mogelijk om precies aan te geven welke velden nu exact gesynchroniseerd dienen te worden. In de praktijk komt het niet zelden voor dat er bepaalde (aanzienlijke) beperkingen zijn verbonden aan een PIM systeem, maar deze worden door ons weggenomen. Alles is mogelijk waardoor we voor elke klant een perfecte oplossing op maat kunnen creëren.

Een PIM systeem op maat

Als eigenaar van verschillende webshops is het niet ondenkbaar dat je over bepaalde verwachtingen of eisen beschikt met betrekking tot een PIM systeem. Voor verschillende platformen (zoals bijvoorbeeld Lightspeed) is het zo dat een multishop standaard is geïmplementeerd, hetzij in beperkte mate. Wij van Molders Media kunnen een PIM systeem uitwerken welke volledig aan de door jou vooropgestelde verwachtingen zal weten te voldoen. Op deze manier ben je er zeker van dat het beheer van je webshops veel minder tijd in beslag zal nemen met als gevolg dat je, je volledig kan focussen op de verdere uitbouw van je bedrijf. Zou jij ook graag willen kunnen genieten van alle voordelen die zijn verbonden aan een PIM systeem? Aarzel dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!

Overtuigd? Start vandaag nog!