Lokale SEO

Molders Media

Lokale SEO is van belangrijk voor bedrijven die zich richten op klanten binnen hun eigen regio. Mensen doen namelijk graag zaken met bedrijven binnen hun eigen regio, dit voelt namelijk vertrouwd en ze weten er de weg. De laatste jaren zien we dan ook dat Google steeds vaker wordt gebruikt voor het uitvoeren van lokale zoekopdrachten.

Op het moment dat men een lokale zoekopdracht uitvoert wil je er natuurlijk wel voor zorgen dat jij bij deze zoekopdracht naar voren komt in de organische zoekresultaten van Google. Dit levert je meer bezoekers en dus mogelijk meer omzet op. Denk maar eens aan het volgende voorbeeld:

Je bent de eigenaar van een rijschool in Den Haag. Je doelgroep bevindt zich dus binnen de regio van Den Haag. Het liefst wil je dan natuurlijk als eerste naar voren komen in de organische zoekresultaten van Google wanneer men zoekt op “rijschool Den Haag”. Dit is tenslotte de zoekterm waar mensen op zoeken indien ze op zoek zijn naar een rijschool in deze gemeente. Door Molders Media in te huren als jouw lokale SEO bureau zorg je er dan ook voor dat jij op de belangrijke zoektermen binnen jouw regio naar voren komt.

Lokale zoekmachine optimalisatie is vooral geschikt voor bedrijven die veel regionale klanten hebben, zoals rijscholen, advocatenkantoren en klusbedrijven. Maar ook voor bedrijven met landelijke dekking is het slim om je lokale zoekmachine optimalisatie goed in te richten, omdat je hiermee binnen verschillende regio’s je vindbaarheid kan verhogen.

We laten je graag persoonlijk zien hoe we dit voor andere bedrijven hebben ingericht. En welke resultaten we daarmee boeken.

De voordelen van lokale SEO.

  • Meer gratis bezoekers naar je website.
  • Je krijgt meer klanten in jouw regio.
  • Duurzaam en langdurig resultaat.
Hi!
Ik ben Avtar.

Jouw aanspreekpunt voor alle SEO en website gerelateerde vragen of opmerkingen.

Avtar Singh
 

Wat heb jij aan ons als bureau voor lokale SEO?

Molders Media

Lokale SEO is goedkoper en effectiever.

Het zoekwoord “rijschool Den Haag” is een goed voorbeeld van lokale SEO optimalisatie. Wanneer je een toppositie wilt behalen op het zoekwoord “rijschool” zal dit door de hoge concurrentie een erg duur een tijdrovend proces worden. Het is natuurlijk een feit dat minder mensen zoeken naar “rijschool Den Haag”, maar die mensen die er wel naar zoeken bevinden zich dus in jouw regio. Het optimaliseren van dit zoekwoord is een stuk makkelijker en daardoor ook goedkoper.

Inmiddels hebben we in vele verschillende branches al lokale SEO uitgevoerd. We hebben pagina’s geoptimaliseerd voor de meest lastige zoektermen en meermaals bewezen dat wij de kennis in huis hebben om goed regionaal te scoren in Google. Deze kennis delen we graag met je.

Google Mijn Bedrijf.

Google Mijn Bedrijf kan je zien als een soort bedrijvengids binnen Google. Google Mijn Bedrijf is volledig gratis en hiermee kan je je bedrijfsgegevens opgeven en beheren op de verschillende pagina’s van Google, zoals in de zoekresultaten, Google Maps, maar bijvoorbeeld ook in de Local Pack.

Het voordeel aan Google Mijn Bedrijf is dat zoekers binnen één oogopslag kunnen zien waar je gevestigd bent, maar bijvoorbeeld ook je contactgegevens en je openingstijden kunnen raadplegen. Daarnaast kunnen mensen een review achterlaten, want natuurlijk weer zorgt voor die extra ‘social proof’.

Heb jij je op dit moment nog niet aangemeld voor Google Mijn Bedrijf? Dan laat je kansen liggen op het gebied van lokale SEO. Wij zouden graag deze kansen samen met je benutten.

Molders Media

Wat is lokale SEO.

SEO staat voor ‘Search Engine Optimization’ oftewel zoekmachine optimalisatie. Bij lokale SEO gaat het dus om zoekmachine optimalisatie voor lokale zoektermen. Lokale zoekmachine optimalisatie heeft als doel om jouw naam, website, producten of diensten onder de ogen te krijgen bij de mensen die deze het meest waarschijnlijk gaan gebruiken, namelijk de mensen die dicht in de buurt zijn van jouw bedrijf.

In principe bestaat lokale SEO optimalisatie uit de optimalisatie van vier verschillende onderdelen:

  • Pagina’s binnen je website optimaliseren op relevante lokale zoekwoorden.
  • Google Mijn Bedrijf.
  • Lokale linkbuilding.
  • Structured data.

Om lokaal goed gevonden te worden is het ten eerste van belang dat de pagina’s binnen jouw website geoptimaliseerd zijn voor de lokale zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden. In ons voorbeeld van een rijschool in Den Haag is het dus van belang dat je deze pagina optimaliseert voor het zoekwoord ‘rijschool Den Haag’. Dit doen wij door dit zoekwoord op een strategische manier in de content van de pagina te verwerken.

De volgende stap is het aanmaken van een Google Mijn Bedrijf pagina. In deze ‘bedrijvengids’ van Google geef je alle belangrijke informatie van jouw lokale business aan, zoals bijvoorbeeld adresgegevens, contactgegevens, openingstijden.

Om jouw website een extra boost te geven op het gebied van lokale SEO is het van belang dat je linkbuilding activiteiten gaat uitvoeren. We plaatsen links naar jouw website op andere relevante websites. Hierbij focussen we natuurlijk altijd op de lokale zoektermen waar je op gevonden wilt worden. Relevante links van externe websites naar jouw website zorgen voor een hogere autoriteit van je website. Deze autoriteit is één van de belangrijkste ranking factoren binnen Google.

Als laatste punt van jouw lokale SEO optimalisatie focussen we ons op het toevoegen van structured data. Structured data is een stukje code waarmee je content kan markeren. Hiermee maak je het in feite makkelijker voor Google om jouw content te begrijpen. Dit zorgt ervoor dat je een streepje voor krijgt ten opzichte van bedrijven die geen gebruik maken van structured data. Je wordt dus relevanter in de ogen van Google, wat je een hogere positie in de zoekresultaten zal opleveren.

Heb je geen kennis van de bovenstaande punten met betrekking tot lokale SEO? Geen zorgen. Hier heb je ons voor en wij gaan ervoor zorgen dat jouw lokale zoekmachine optimalisatie zo optimaal mogelijk wordt ingericht.

Lokale SEO uitbesteden aan Molders Media.

Lokale SEO uitbesteden aan Molders Media biedt veel voordelen. Ten eerste heb jij zelf geen omkijken naar de lokale zoekmachine optimalisatie van jouw website. Wij regelen namelijk alles voor je. Van het aanmelden van jouw business in Google Mijn Bedrijf tot het optimaliseren van de pagina’s binnen je website.

Het is natuurlijk altijd mogelijk om zelf aan de slag te gaan met lokale zoekmachine optimalisatie, maar uit onze eigen ervaring is gebleken dat er bij lokale SEO optimalisatie toch wat meer komt kijken dan je misschien op het eerste ogenblik zou verwachten. Wanneer je zelf aan de slag wilt gaan met deze optimalisatie dien je over de juiste kennis te beschikken. Wanneer je deze kennis dus niet zelf in huis hebt, is het zeker een goed idee om dit uitbesteden naar een partij met kennis van zaken, zoals Molders Media.

En kennis van zaken, dat hebben wij zeker. Al jarenlang zijn wij bezig met het uitvoeren van (lokale) zoekmachine optimalisatie van zowel grote als kleine bedrijven. We begrijpen de onderdelen waar Google waarde aan hecht en weten precies hoe wij op juiste manier kunnen inspelen op deze onderdelen.

Ben jij geïnteresseerd voor de lokale zoekmachine optimalisatie van jouw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. We hebben succes cases in verschillende branches en we zouden deze dan ook graag met je delen. Molders Media, jouw specialist op het gebied van lokale SEO.

Avtar Singh

Neem vrijblijvend contact op met Avtar.

Klaar om hoger in Google te komen?

Neem contact met ons op.