Lokale SEO | Molders Media

Lokale SEO

Lokale SEO is een belangrijk onderdeel van je marketingstrategie. Heb je bijvoorbeeld een praktijk, ben je zzp’er of een garagehouder? Dan heb je niets aan websitebezoeker die aan de andere kant van het land wonen. Met local SEO bereik je precies die klanten die op zoek zijn naar jouw product of dienst in hun buurt.

Score van een 9.7

Gebasseerd op echte klanten

200+

Tevreden klanten

Straight to the point

Rotterdamse mentaliteit

Stefan is de aangewezen persoon! 

Voor een online marketeer met alle certificaten in de pocket moet je bij Stefan zijn. Hij is een expert als het aankomt op SEO en SEA en helpt jouw webshop naar een hoge positie binnen Google. Voor alles wat te maken heeft met zoekmachine optimalisatie en Google Adwords moet je dus bij Stefan zijn!

Waarom richten op de lokale vindbaarheid?

Lokale vindbaarheid, je kunt er tegenwoordig niet meer omheen. Waarom de focus op lokaal zoekgedrag zo belangrijk is kun je eigenlijk wel raden. Kijk maar eens naar je eigen zoekgedrag. Je woont in Rotterdam en je wilt graag je huis laten schilderen. Dan zoek je natuurlijk naar een schilder die in jouw buurt woont. Dit geldt voor heel veel soorten producten en diensten. Denk maar aan een beautysalon, tandarts, architect, makelaar en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Scoren binnen de lokale zoekresultaten is een belangrijk onderdeel van je zoekmachine optimalisatie. Wil je dit goed aanpakken en je SEO uitbesteden? Schakel dan de hulp in van onze SEO experts. 

Zichtbaar in Google Mijn Bedrijf en Google Maps

Wanneer we praten over vindbaar zijn in jouw regio bedoelen we meer dan alleen de normale zoekresultaten. Google Mijn Bedrijf en Google Maps zijn ook zeker belangrijk voor je lokale vindbaarheid. Kijk maar eens hoe vaak je zelf gebruik maakt van de Google Maps zoekresultaten. Het is super makkelijk om direct naar de website te gaan, het bedrijf te bellen of om te navigeren naar een locatie. Zelfs wanneer je naar een algemene term zoals ‘schilder’ zoekt laat Google schilders bij jou uit de buurt zien. Natuurlijk moet jouw website ook in dat rijtje staan. Daar hebben wij diverse tactieken voor. Van SEO teksten laten schrijven tot linkbuilding uitbesteden, wij helpen je graag! 

Wees je concurrenten voor

De focus op lokaal gevonden worden in Google staat nog niet bij iedereen bovenaan het lijstje. Veel websitebeheerders denken dat de focus op regionale SEO veel effectiever is. Natuurlijk is het leuk als je website goed rankt op bepaalde zoekwoorden. Maar is het haalbaar en zinvol? Algemene zoekwoorden hebben vaak heel veel zoekvolume waardoor het onmogelijk is om die topposities te bereiken. Daarbij: is het zinvol om heel Nederland te bereiken terwijl je klanten eigenlijk vooral uit de buurt komen? Lokaal vindbaar zijn is daarom zeker iets om direct mee te starten. Zeker als je concurrenten dit nog niet gedaan hebben. Hierdoor ben jij ze al een stapje voor en kun jij eerder die topposities in de lokale zoekresultaten bereiken. Bovendien is de concurrentie minder en kun jij gemakkelijker stijgen binnen de lokale zoekresultaten van Google. De experts van Molders Media kennen diverse tactieken om de ranking van jouw website te verbeteren. Hierbij kun je denken aan SEO teksten laten schrijven, linkbuilding en diverse technische optimalisaties. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om de klanten uit jouw buurt te bereiken. 

Hoe pakken wij lokale SEO aan?

Zoals ieder onderdeel van zoekmachine optimalisatie begint ook de lokale SEO bij een zoekwoorden onderzoek. Vaak is het al snel duidelijk op welke zoekwoorden jij gevonden wilt worden. Toch loont het om even verder te kijken dan je neus lang is. Misschien hebben synoniemen of woorden met een andere schrijfwijze veel meer zoekvolume dan je zou denken. Wanneer we de zoekwoorden hebben geselecteerd gaan we aan de slag. We kijken naar de technieken die nodig zijn om jouw website goed te laten ranken. Hierbij kijken we naar content, linkbuilding, het design en de technische kant van je website. Bij lokale zoekmachine optimalisatie richten we ons op klanten die op zoek zijn naar jouw product of dienst in hun buurt. Hierdoor kunnen we ons specifieker richten op een bepaalde doelgroep. Door alleen te richten op lokale zoekopdrachten hoeven we dus ook alleen de concurrentie aan te gaan met de aanbieders bij jou in de buurt en niet met aanbieders in heel Nederland. Dit betekent dat we sneller goede resultaten kunnen bepalen voor jouw website. Onze SEO experts vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn voor jouw business. 

Beter vindbaar met lokale SEO?

Wil je ook resultaten behalen met jouw website?

Vraag een vrijblijvende offerte aan!