Lokale SEO uitbesteden

Lokale SEO is van belangrijk voor bedrijven die zich richten op klanten binnen hun eigen regio. Mensen doen namelijk graag zaken met bedrijven binnen hun eigen regio, dit voelt namelijk vertrouwd en ze weten er de weg. De laatste jaren zien we dan ook dat Google steeds vaker wordt gebruikt voor het uitvoeren van lokale zoekopdrachten.

Op het moment dat men een lokale zoekopdracht uitvoert wil je er natuurlijk wel voor zorgen dat jij bij deze zoekopdracht naar voren komt in de organische zoekresultaten van Google. Dit levert je meer bezoekers en dus mogelijk meer omzet op. Denk maar eens aan het volgende voorbeeld:

Je bent de eigenaar van een rijschool in Den Haag. Je doelgroep bevindt zich dus binnen de regio van Den Haag. Het liefst wil je dan natuurlijk als eerste naar voren komen in de organische zoekresultaten van Google wanneer men zoekt op “rijschool Den Haag”. Dit is tenslotte de zoekterm waar mensen op zoeken indien ze op zoek zijn naar een rijschool in deze gemeente. Door Molders Media in te huren als jouw lokale SEO bureau zorg je er dan ook voor dat jij op de belangrijke zoektermen binnen jouw regio naar voren komt.

Lokale zoekmachine optimalisatie is vooral geschikt voor bedrijven die veel regionale klanten hebben, zoals rijscholen, advocatenkantoren en klusbedrijven. Maar ook voor bedrijven met landelijke dekking is het slim om je lokale zoekmachine optimalisatie goed in te richten, omdat je hiermee binnen verschillende regio’s je vindbaarheid kan verhogen.

We laten je graag persoonlijk zien hoe we dit voor andere bedrijven hebben ingericht. En welke resultaten we daarmee boeken.

Vraag nu een gratis SEO check aan.

Door een gratis SEO check te laten uitvoeren door Molders Media wordt het direct inzichtelijk hoe je jouw organische vindbaarheid kunt verbeteren. Wij analyseren je hele website op alle belangrijke onderdelen!

  • Gratis check ter waarde van € 360.
  • Volledige SEO check.
  • Ons voorstel is geheel vrijblijvend.
Gratis SEO check
De laatste SEO trends en weten waar er kansen liggen voor meer omzet!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Molders Media
"Binnen 2 dagen weet je al hoe jij meer omzet kan genereren met SEO."

Stefan Molders
Molders Media

Lokale SEO is goedkoper en effectiever.

Het zoekwoord “rijschool Den Haag” is een goed voorbeeld van lokale SEO optimalisatie. Wanneer je een toppositie wilt behalen op het zoekwoord “rijschool” zal dit door de hoge concurrentie een erg duur een tijdrovend proces worden. Het is natuurlijk een feit dat minder mensen zoeken naar “rijschool Den Haag”, maar die mensen die er wel naar zoeken bevinden zich dus in jouw regio. Het optimaliseren van dit zoekwoord is een stuk makkelijker en daardoor ook goedkoper.

Inmiddels hebben we in vele verschillende branches al lokale SEO uitgevoerd. We hebben pagina’s geoptimaliseerd voor de meest lastige zoektermen en meermaals bewezen dat wij de kennis in huis hebben om goed regionaal te scoren in Google. Deze kennis delen we graag met je.

Google Mijn Bedrijf.

Google Mijn Bedrijf kan je zien als een soort bedrijvengids binnen Google. Google Mijn Bedrijf is volledig gratis en hiermee kan je je bedrijfsgegevens opgeven en beheren op de verschillende pagina’s van Google, zoals in de zoekresultaten, Google Maps, maar bijvoorbeeld ook in de Local Pack.

Het voordeel aan Google Mijn Bedrijf is dat zoekers binnen één oogopslag kunnen zien waar je gevestigd bent, maar bijvoorbeeld ook je contactgegevens en je openingstijden kunnen raadplegen. Daarnaast kunnen mensen een review achterlaten, want natuurlijk weer zorgt voor die extra ‘social proof’.

Heb jij je op dit moment nog niet aangemeld voor Google Mijn Bedrijf? Dan laat je kansen liggen op het gebied van lokale SEO. Wij zouden graag deze kansen samen met je benutten.

Molders Media

Meer informatie.

Molders Media is het resultaatgerichte online marketing bureau van Nederland. Met onze (internationale) ervaring weten we hoe we ondernemers kunnen sturen naar meer resultaat. Effectieve online marketing is de kracht waarmee we jouw onderneming laten groeien. Neem contact met ons op zodat we je meer kunnen vertellen over onze passie en werkwijze.

SEO staat voor ‘Search Engine Optimization’ oftewel zoekmachine optimalisatie. Bij lokale SEO gaat het dus om zoekmachine optimalisatie voor lokale zoektermen. Lokale zoekmachine optimalisatie heeft als doel om jouw naam, website, producten of diensten onder de ogen te krijgen bij de mensen die deze het meest waarschijnlijk gaan gebruiken, namelijk de mensen die dicht in de buurt zijn van jouw bedrijf.

In principe bestaat lokale SEO optimalisatie uit de optimalisatie van vier verschillende onderdelen:

  • Pagina’s binnen je website optimaliseren op relevante lokale zoekwoorden.
  • Google Mijn Bedrijf.
  • Lokale linkbuilding.
  • Structured data.

Om lokaal goed gevonden te worden is het ten eerste van belang dat de pagina’s binnen jouw website geoptimaliseerd zijn voor de lokale zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden. In ons voorbeeld van een rijschool in Den Haag is het dus van belang dat je deze pagina optimaliseert voor het zoekwoord ‘rijschool Den Haag’. Dit doen wij door dit zoekwoord op een strategische manier in de content van de pagina te verwerken.

De volgende stap is het aanmaken van een Google Mijn Bedrijf pagina. In deze ‘bedrijvengids’ van Google geef je alle belangrijke informatie van jouw lokale business aan, zoals bijvoorbeeld adresgegevens, contactgegevens, openingstijden.

Om jouw website een extra boost te geven op het gebied van lokale SEO is het van belang dat je linkbuilding activiteiten gaat uitvoeren. We plaatsen links naar jouw website op andere relevante websites. Hierbij focussen we natuurlijk altijd op de lokale zoektermen waar je op gevonden wilt worden. Relevante links van externe websites naar jouw website zorgen voor een hogere autoriteit van je website. Deze autoriteit is één van de belangrijkste ranking factoren binnen Google.

Als laatste punt van jouw lokale SEO optimalisatie focussen we ons op het toevoegen van structured data. Structured data is een stukje code waarmee je content kan markeren. Hiermee maak je het in feite makkelijker voor Google om jouw content te begrijpen. Dit zorgt ervoor dat je een streepje voor krijgt ten opzichte van bedrijven die geen gebruik maken van structured data. Je wordt dus relevanter in de ogen van Google, wat je een hogere positie in de zoekresultaten zal opleveren.

Heb je geen kennis van de bovenstaande punten met betrekking tot lokale SEO? Geen zorgen. Hier heb je ons voor en wij gaan ervoor zorgen dat jouw lokale zoekmachine optimalisatie zo optimaal mogelijk wordt ingericht.

Lokale SEO uitbesteden aan Molders Media biedt veel voordelen. Ten eerste heb jij zelf geen omkijken naar de lokale zoekmachine optimalisatie van jouw website. Wij regelen namelijk alles voor je. Van het aanmelden van jouw business in Google Mijn Bedrijf tot het optimaliseren van de pagina’s binnen je website.

Het is natuurlijk altijd mogelijk om zelf aan de slag te gaan met lokale zoekmachine optimalisatie, maar uit onze eigen ervaring is gebleken dat er bij lokale SEO optimalisatie toch wat meer komt kijken dan je misschien op het eerste ogenblik zou verwachten. Wanneer je zelf aan de slag wilt gaan met deze optimalisatie dien je over de juiste kennis te beschikken. Wanneer je deze kennis dus niet zelf in huis hebt, is het zeker een goed idee om dit uitbesteden naar een partij met kennis van zaken, zoals Molders Media.

En kennis van zaken, dat hebben wij zeker. Al jarenlang zijn wij bezig met het uitvoeren van (lokale) zoekmachine optimalisatie van zowel grote als kleine bedrijven. We begrijpen de onderdelen waar Google waarde aan hecht en weten precies hoe wij op juiste manier kunnen inspelen op deze onderdelen.

Ben jij geïnteresseerd voor de lokale zoekmachine optimalisatie van jouw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. We hebben succes cases in verschillende branches en we zouden deze dan ook graag met je delen. Molders Media, jouw specialist op het gebied van lokale SEO.

Stefan Molders

Neem vrijblijvend contact op met Stefan.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

💻 Wat doet een SEO specialist van Molders Media?

De SEO specialisten van Molders Media optimaliseren jouw website voor betere posities in het organische bereik van Google. Voor het echte werk begint doen wij altijd eerst een zoekwoorden onderzoek om te kijken welke zoekwoorden voor jou interessant zijn. Vervolgens zullen wij deze zoekwoorden gaan optimaliseren wat bestaat uit; het schrijven van SEO teksten, technische optimalisatie en de autoriteit verhogen door middel van linkbuilding.

📈 Hoe snel heb je resultaat met SEO?

Gemiddeld zal je met 3 tot 6 maanden de eerste resultaten zien in Google, dit is afhankelijk per branche en voor welke zoekwoorden je geoptimaliseerd wilt worden. SEO is een doorlopend proces aangezien Google en jouw concurrent ook niet stil zitten. Bij Molders Media volgen wij geen best practices maar vinden wij ze uit.

🥇 Wat levert SEO nou precies op?

Om een indicatie te geven wat SEO kan opleveren gebruiken wij de volgende formule: Zoekvolume X CTR X Conversieratio X gemiddelde prijs van jouw product of dienst.

De CTR voor de eerste positie ligt op ongeveer 30% de tweede positie op 17% en positie 3 op 11%. Dus we gebruiken als voorbeeld dit rekensommetje: het zoekvolume op een bepaald zoekwoord is 1000 dus wanneer je op de eerste positie staat kan je 300 (bij een CTR van 30%) meer bezoekers krijgen. Wanneer je conversieratio 3% is betekend dat 9 extra klanten.

Bovengenoemde cijfers zijn een indicatie. Dit kan natuurlijk verschillen per website of zoekwoord!

💰 Tarieven

Wij spreken nooit over kosten maar over een investering. Kosten zijn namelijk alleen kosten wanneer het niks oplevert en SEO levert altijd wat op! Bij Molders Media werken wij niet met standaard pakketten maar leveren wij maatwerk. De (maandelijkse) investering is afhankelijk van de wensen die je hebt en in welke branche je zit. Wel goed om te weten is dat wij al aan de slag voor je kunnen gaan vanaf € 360,- excl. BTW. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

🤝 Waarom SEO uitbesteden aan Molders Media?

1: Een online marketing bureau gespecialiseerd in webshops, met in elke branche winnende cases.
2: Een bureau met een bullshitradar die net zo scherp is afgesteld als de jouwe.
3: Een club die er altijd voor je is (yes, we hartje you!).
4: Een stel normale mensen. Die elke klant gelijk behandelen. We scoren dan ook niet voor niks een 9.8 op basis van 85 klantbeoordelingen.

Klaar om hoger in Google te komen?

Neem contact met ons op.

Ook wij gebruiken cookies!

Wij gebruiken cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren, het verkeer te analyseren en om persoonlijke advertenties te kunnen tonen via derde partijen. Klik op "OK" om verder te gaan.

Privacybeleid | Sluiten

Cookieverklaring

Bewerk jouw voorkeuren hieronder.

Bekijk omschrijving
Vergeet mijn instellingen Verwijderd!