Lightspeed VS CCV Shop | Molders Media
Lightspeed VS CCV Shop
11 januari 2019 

Lightspeed VS CCV Shop

CCV Shop en Lightspeed zijn twee e-commerce platformen die in de basis heel wat gelijkenissen vertonen. In eerste instantie betreft het allebei zogenaamde ‘SaaS-software’. Dit betekent dat de code van de webwinkel niet openbaar is gemaakt en er maandelijks een bepaalde bijdrage moet worden betaald. In de basis is het zo dat deze bijdrage is vereist voor het betalen van de licentiekosten voor de software, maar er is meer. Waar veel mensen in eerste instantie immers geen rekening mee houden is dat ook aanvullende diensten in deze kostprijs zijn inbegrepen. Het gaat daarbij dan onder meer om high end webhosting evenals bijvoorbeeld een SSL-certificaat. Op welke manieren weten de beide platformen zich dan precies ten opzichte van elkaar te onderscheiden? Je ontdekt het in dit interessante blogartikel!

Eerste kennismaking met CCV Shop

CCV Shop werd in eerste instantie gelanceerd vanuit dezelfde gedachte als Lightspeed. Het is ook omwille van deze reden dat er voor werd gekozen om ze als SaaS-software op de markt te zetten en niet als open-source uitvoering. In plaats van een gratis instap te voorzien wordt er door CCV Shop een (betaalbare) maandelijkse kostprijs gehanteerd waar heel wat extra services in zijn inbegrepen. Zo beschik je met een CCV Shop pakket niet alleen over een licentie voor deze e-commerce software, daarnaast kan je ook meteen genieten van bijvoorbeeld high end webhosting. Op deze manier kan je meteen van start gaan met je eigen, professionele webwinkel zonder dat je verder nog aanvullende diensten moet afsluiten. Net als Lightspeed maakt CCV Shop het bovendien mogelijk om op een efficiënte manier je webwinkel internationaal uit te breiden. De implementatie van meerdere talen en valuta’s brengt dan ook in de praktijk maar weinig moeilijkheden of beperkingen met zich mee.

Eerste kennismaking met Lightspeed

Lightspeed verscheen op de markt in het jaar 2008. Reeds van bij de lancering werd duidelijk dat de ontwikkelaars achter dit e-commerce platform er voor hebben gekozen om een totale ontzorging van webwinkel eigenaars te realiseren. Dit betekent dat mensen die een eigen webwinkel willen lanceren zich volledig kunnen focussen op de zakelijke kant van hun online business. Dit dus zonder dat ze rekening moeten houden met de technische vereisten. Dat bleek meteen een schot in de roos. De totale ontzorging die door Lightspeed van begin af aan werd gerealiseerd heeft er immers voor gezorgd dat heel wat beginnende webwinkeliers hun volste vertrouwen in dit platform hebben gesteld. Ook het feit dat er naarstig verder wordt gesleuteld aan de implementatie van de nieuwste technologieën draagt hier uiteraard een aardig steentje in bij. Er zou wat dat betreft dan ook geconcludeerd kunnen worden dat je door te kiezen voor Lightspeed altijd een streepje voor hebt op de concurrentie.

De sterke troeven van Lightspeed in de kijker

Op het ogenblik dat twee systemen, zoals in dit geval CCV Shop en Lightspeed, zo goed op elkaar lijken is het moeilijk om te bepalen welke van de twee voor jou nu precies de beste keuze is. Het beste dat je dan kan doen is de sterke troeven waar beide platformen over beschikken tegenover elkaar gaan afwegen. Op het ogenblik dat we dat doen komen we automatisch tot de conclusie van dit blogartikel.

  1. De toegankelijkheid van een e-commerce systeem zit hem vooral in het gebruiksvriendelijke karakter waarover ze beschikt. Op dit vlak scoort Lightspeed werkelijk uitstekend. Ondanks het feit dat CCV Shop eveneens over een relatief lage instapdrempel beschikt is het toch vooral Lightspeed die een vliegende start van jouw online business mogelijk maakt.
  2. Door te kiezen voor Lightspeed is jouw webwinkel altijd up 2 date. Het Lightspeed systeem voert niet alleen geheel automatisch alle vereiste updates door, daarnaast is het ook nog eens zo dat het ontwikkelingsteam er om bekend staat nieuwe technologieën razendsnel op te pikken en te implementeren. Dit zorgt er voor dat je met Lightspeed nooit achter de concurrentie aan zal moeten hollen, in tegendeel!
  3. Elke template waar je bij Lightspeed gebruik van maakt is responsive. Dit betekent dat de webwinkel zowel op een desktop als op een mobiel systeem perfect wordt weergegeven. Dit vergroot niet alleen de gebruiksvriendelijkheid van je online business, daarnaast is het ook nog eens zo dat je direct goede punten scoort bij een zoekmachine zoals Google. Deze hecht immers veel waarde aan een responsive design. Ook de webdesigns van CCV Shop zijn altijd responsive. Op dit vlak zijn beide platformen dus bij de beste leerlingen van de klas.
  4. Ongeacht voor welk Lightspeed pakket je uiteindelijk ook zal kiezen, je beschikt altijd over een compleet en ‘turn-key’ systeem. Zelfs de basisversie van Lightspeed biedt je alles waar jij als eigenaar van een (nieuwe) webwinkel ook maar enigszins nood aan kan hebben. Een professionele facturatie module inclusief retourmanagement? Of geavanceerd voorraadbeheer? Het behoort bij Lightspeed standaard tot de mogelijkheden.
  5. De snelheid waarmee je webwinkel wordt geladen is van cruciaal belang. Een traag werkende webwinkel zorgt niet alleen voor frustraties bij de bezoekers, daarnaast zal je er ook op afgerekend worden door de zoekmachines. Lightspeed heeft haar naam wat dat betreft niet gestolen en staat steeds garant voor de meest optimale laadsnelheden.

Beide platformen hebben een eigen betaalprovider

Zowel CCV Shop als Lightspeed maken gebruik van een eigen betaalprovider. Dit betekent dat de transacties die gebeuren in je webwinkel steeds in de meest veilige omstandigheden kunnen worden afgehandeld. Bovendien gebeurt dit ook steeds tegen een scherpe prijs. Beide platformen maken het bovendien mogelijk om eenvoudig bepaalde betaalopties aan te bieden aan hun klanten. Het gaat hierbij niet alleen om bijvoorbeeld iDeal (of Bancontact voor België), maar ook om een creditcard evenals Paypal. Zo kunnen klanten meteen hun bestelling afronden terwijl jij als eigenaar van de webwinkel snel de bestelwaarde op je bankrekening krijgt bijgeschreven. Op deze manier sla je dan ook twee vliegen in één klap.

Overtuig jezelf, probeer beide platformen gratis uit!

Zowel CCV Shop als Lightspeed maken het voor hun (potentiële) klanten mogelijk om volledig gratis hun systeem uit te proberen. Dit kan gebeuren door middel van een demo-account. Ondanks het feit dat je na het lezen van dit blogartikel ongetwijfeld een goed beeld zal hebben gekregen van de sterke troeven die verbonden zijn aan beide systemen spreekt het voor zich dat je ze graag ook eens in de praktijk zal willen uitproberen. Daar leent het creëren van een demo-account zich uiteraard als geen ander voor. Ben je dus met andere woorden ook na het lezen van de informatie in dit blogartikel nog niet honderd procent overtuigd? Overtuig dan jezelf door allebei deze e-commerce systemen even gratis uit te proberen!

Conclusie; waarom de voorkeur toch naar Lightspeed uitgaat

Het is absoluut een feit dat zowel CCV Shop als Lightspeed over diens eigen, sterke troeven beschikken. Dit gezegd zijnde is het toch zo dat het vooral de Lightspeed software is welke op het einde van de rit als winnaar uit de bus komt. Dit is onder meer het geval omdat de tools die door CCV Shop worden aangeboden het toch vaak moeten afleggen ten opzichte van de Lightspeed varianten. Dit geldt niet alleen voor de werking, maar ook voor het aanbod in het algemeen. Daarnaast lijken veel gebruikers van CCV Shop ook enigszins tegen de beperkingen van het voorraadbeheer aan te lopen. Dit is een klacht welke bij Lightspeed eigenlijk haast nooit hoorbaar is. Ondanks het feit dat beide systemen er bovendien om bekend staan over een uitstekende klantenservice te beschikken steekt de deskundigheid van de Lightspeed klantenservice wel echt met kop en schouders bovenuit. Ben jij ook overtuigd van de meerwaarde die de Lightspeed software voor jouw webwinkel kan betekenen en wil je er dan ook graag mee aan de slag gaan? Ontdek dan snel hoe wij van Molders Media je daarbij kunnen helpen!

Over de schrijver
Voor een online marketeer met alle certificaten in de pocket moet je bij Stefan zijn. Hij is een expert als het aankomt op SEO en SEA en helpt jouw webshop naar een hoge positie binnen Google. Voor alles wat te maken heeft met zoekmachine optimalisatie en Google Adwords moet je dus bij Stefan zijn!
Reactie plaatsen