Alles wat je moet weten over de nieuwe Google Speed update | Molders Media
Alles wat je moet weten over de nieuwe Google Speed update
16 juli 2018 

Alles wat je moet weten over de nieuwe Google Speed update

Enige tijd geleden kondigde Google aan dat ze een nieuwe ‘Google Speed’ update zou gaan uitrollen. Vanaf deze maand zal dan ook niet meer alleen de laadsnelheid van een website op een desktop, maar ook op een mobiel apparaat mee in overweging worden genomen bij het bepalen van de ranking in de zoekresultaten. Hoe sneller een website op een mobiel toestel kan laden, des te hoger deze in de mobiele zoekresultaten zal worden weergegeven. Eerder had Google een soortgelijke update ook reeds doorgevoerd voor de laadsnelheid van websites op de desktop systemen.

 Het belang van een optimale laadsnelheid op mobiele systemen

Het is al langer bekend dat Google veel belang hecht aan de laadsnelheid van een website. Dat die lijn nu wordt doorgetrokken naar mobiele systemen is niet meer dan normaal. Uit de praktijk blijkt namelijk dat meer dan 50 procent van de mobiele gebruikers een website verlaat wanneer deze er langer dan 3 seconden over doet om te laden. Omdat dit voor de nodige frustraties en tijdverlies kan zorgen wil Google graag website eigenaars motiveren om hun (mobiele) website zo snel mogelijk te maken. Het was eerder reeds aangegeven en het lijkt er nu echt naar uit te zien dat het jaar 2018 echt het jaar van mobile-first zal worden!

Hoe de snelheid van je mobiele website meten?

De nieuwe Google Speed update mag in eerste instantie misschien een beetje afschrikken, eigenlijk is dat nergens voor nodig. Het betreft dan ook gewoon een extra ranking factor waar je rekening mee dient te houden. Is jouw website dus met andere woorden net wat trager dan die van je concurrenten, maar heb je de rest van je SEO wel goed op orde? Dan hoef je niet meteen een verlies aan positie te vrezen.

Een belangrijke vraag die veel website eigenaars zich nu zullen stellen is hoe ze nu precies kunnen achterhalen hoe snel hun website op mobiele toestellen laadt. Wel, dat kan door de snelheid te meten met bijvoorbeeld Pagespeed Insights. Dit is een handig hulpmiddel welke door Google zelf op de markt is gebracht. Pagespeed Insights kent een score toe op basis van de snelheid van je website op niet alleen desktops, maar ook op mobiele systemen. Bovendien worden er door deze tool meteen ook enkele verbeterpunten aangereikt waarmee je aan de slag kan om jouw website en de gebruikservaring van bezoekers te verbeteren.

Content blijft king

Door middel van deze nieuwe Google Speed update heeft Google eens temeer aangegeven dat het belangrijk is om rekening te houden met de laadsnelheid waar je website over beschikt. Dit dus niet langer alleen op desktop systemen, maar ook op mobiele toestellen. Ondanks het feit dat dit duidelijk een extra factor is om rekening mee te houden blijft het ook belangrijk om de inhoudelijke kwaliteit van je website niet uit het oog te verliezen. Content blijft namelijk king, ook in tijden waarin de mobiele laadsnelheid een rol gaat spelen bij het bepalen van de ranking in de zoekresultaten. Ben jij nog op zoek naar een betrouwbare partner die jou kan helpen om jouw website zo optimaal mogelijk weer te geven in de zoekresultaten? In dat geval kunnen wij van Molders Media je daar beslist mee van dienst zijn!

Over de schrijver
Voor een online marketeer met alle certificaten in de pocket moet je bij Stefan zijn. Hij is een expert als het aankomt op SEO en SEA en helpt jouw webshop naar een hoge positie binnen Google. Voor alles wat te maken heeft met zoekmachine optimalisatie en Google Adwords moet je dus bij Stefan zijn!
Reactie plaatsen