Deze 5 redenen maken het belang van bloggen duidelijk | Molders Media
arrow_drop_up arrow_drop_down
14 december 2017 

Deze 5 redenen maken het belang van bloggen duidelijk

Bloggen zorgt er voor dat je altijd kan rekenen op twee concrete voordelen. In eerste instantie zijn blogs bijvoorbeeld leuk om te lezen voor je bezoekers, maar daarnaast is het ook nog eens zo dat ze een positief effect hebben op de ranking van je website in de zoekresultaten van zoekmachines. Ondanks het bewezen effect van bloggen zijn er nog altijd mensen die het niet toepassen voor hun website of webshop. Voor deze doelgroep hebben we dit blogartikel geschreven. We hebben namelijk 5 niet mis te begrijpen redenen op een rijtje gezet waarom bloggen ook voor jou een absolute must is.

Reden 1: Je vindbaarheid wordt verbeterd

Telkens je een blog toevoegt op je website is dit een extra pagina die kan verschijnen in belangrijke zoekresultaten die gerelateerd zijn aan jouw domein. Neem nu bijvoorbeeld een hotel. Zij kunnen bloggen over een interessante wandelroute in de buurt. Iemand die op zoek is naar een fijne uitstap om in die regio te doen kan terechtkomen op de pagina van de blog en komt bijgevolg ook in contact met het hotel. Het gevolg hiervan is dat de persoon in kwestie misschien ook wel meteen een boeking maakt waardoor er een conversie kan worden gerealiseerd. Zonder het blogartikel is de kans groot dat deze bezoeker op het domein van één van de concurrenten terecht was gekomen. Niet bloggen kan er dan ook voor zorgen dat je, je eigen marktpositie sterk ondermijnt.

Reden 2: Je website of webshop krijgt meer bezoekers

Een logisch gevolg van bovenstaande is dat je website of webshop meer bezoekers zal krijgen. Bovendien moet het gezegd dat een blog ook altijd leuke content is om te delen via de verschillende social media kanalen zoals Facebook, Twitter, etc. Een bericht delen via je social media kanalen met een directe link naar het artikel op je website of webshop genereert zonder twijfel heel wat meer verkeer.

Reden 3: Je profileert jezelf als een echte expert

Wanneer je over een prima kennis beschikt met betrekking tot het onderwerp waarover je blogt zal dit al snel je aanzien binnen de sector vergroten. Door een concreet antwoord te geven op vaak gestelde vragen van bezoekers kan je jezelf op korte termijn profileren als een echte expert. Dit zorgt er voor dat niet alleen (potentiële) klanten, maar ook Google je als een echt betrouwbare partij zullen aanzien.

Reden 4: Bloggen houdt je website actief en actueel

Door regelmatig te bloggen is het voor bezoekers van je website of webshop duidelijk dat het achterliggende bedrijf actief en actueel is. Het is onnodig om te zeggen dat dit de professionaliteit van je online business alleen maar ten goede komt.

Reden 5: Een blog als marketingsinstrument

Op het ogenblik dat je een specifiek product, een bepaalde dienst of een concreet onderwerp wenst uit te lichten is het mogelijk om dit te doen met behulp van je blog. Omdat een blog prima vindbaar is in Google en bovendien ook eenvoudig kan worden gedeeld op social media zal het product of de dienst die je aanbiedt heel wat meer bekendheid krijgen. Dit betekent dat een blog in de praktijk kan worden bestempeld als een waardevol marketingsinstrument.

Conclusie; bloggen is geen mogelijkheid, maar een vereiste

Bovenstaande 5 redenen maken duidelijk dat je door niet te bloggen je marktpositie aanzienlijk ondermijnt. Dit speelt volledig in de kaart van je belangrijkste concurrenten en dat is uiteraard iets wat je koste wat het kost zal willen vermijden. Toch begrijpen we dat veel mensen niet zelf kunnen bloggen. Misschien heb jij hiervoor bijvoorbeeld helemaal geen tijd of ben je gewoon niet goed in het schrijven van leuke, creatieve teksten. In dat geval kan je er echter altijd voor kiezen om het bloggen uit te besteden aan een professionele partij met kennis van zaken en een vlotte pen. Indien dit voor jou een prima oplossing zou zijn nodigen we je graag uit om vrijblijvend met ons contact op te nemen!

Over de schrijver
Voor een online marketeer met alle certificaten in de pocket moet je bij Stefan zijn. Hij is een expert als het aankomt op SEO en SEA en helpt jouw webshop naar een hoge positie binnen Google. Voor alles wat te maken heeft met zoekmachine optimalisatie en Google Adwords moet je dus bij Stefan zijn!
Reactie plaatsen